đżđ’Ÿđ’»đ‘’ đ‘œđ’» đ’Ÿđ’¶đ’œđ“đ“đ‘’

Svensk livsstilsblogg

MEDDELANDE TILL ALLMÄNHETEN

Publicerad 2021-01-22 14:00:46 i AllmÀnt,

Kramfors, Ă€lskade Kramfors. Vart ska jag börja? 

Du med din fantastiska natur, ditt kustband, och dina smultronstÀllen om sommaren. Det Àr som en vÀrld likt i de sagor man lÀste om som barn. En vÀrld med en fÀngslande natur, en vÀrld som man inte kunde fÄ nog av, utan man ville hela tiden höra om den kvÀll efter kvÀll. Men varför kÀnner jag inte sÄ lÀngre?

Är det för att jag vuxit ifrĂ„n den tiden dĂ„ man somnade i famnen pĂ„ en förĂ€lder som lĂ€ste för en, eller Ă€r det för att jag fĂ„tt uppleva baksidan av berĂ€ttelsen? 

Tro det eller ej, men bakom den fantastiska ytan finns ett stort mörker. Ett mörker fullt av hat, hot, ondska och ilska. MÄnga av er har sÀkert inte upplevt det, men nÀr man vÀl har upplevt det, dÄ vill man aldrig mer fÄ sagan berÀttad för sig igen.



Under de senaste Ă„ren har jag behövt utstĂ„ homofobiska och nedvĂ€rderande hot och hat i bĂ„de skrift och tal. 

Att jag utanför affĂ€rer blir pĂ„hoppad med ord som "BögjĂ€vel", "Äckel" och kommentarer som "Titta inte pĂ„ Ă€cklet! Ni kan ju fĂ„ aids", eller att folk skriker liknande saker utanför mitt hus, det har tyvĂ€rr blivit en vana.

Men det som var droppen för mig, var nĂ€r mina vĂ€nner fick berĂ€ttat för sig vilka dĂ„liga mĂ€nniskor dom Ă€r för att dom kĂ€nner eller umgĂ„s med mig. 

Och jag undrar fortfarande vad det Àr som ger folk rÀtten att utsÀtta mig och mina nÀrmaste för detta.



Kramfors, Ă€lskade Kramfors. Vi har kĂ€nt varandra i snart 20Ă„r, och under de senaste 6Ă„ren har du bara gjort mig mer och mer besviken. LĂ€ngtan efter att fĂ„ fly hĂ€rifrĂ„n blir allt större för varje dag som gĂ„r. 

Jag trodde att man i sin hemstad skulle kunna kĂ€nna sig trygg och lugn, men ack sĂ„ fel jag hade. Det enda som jag kopplar till dig Kramfors, Ă€r rĂ€dsla, Ă„ngest och besvikelse. Men det jag inte förstĂ„r Ă€r varför du tillĂ€t detta hĂ€nda. Det har sĂ„rat mig, och det Ă€rret har inte lĂ€kt Ă€n. 

Jag hoppas att en dag kunna berĂ€tta för mina barn och barnbarn om den fantastiska platsen Kramfors, men just nu suddar jag ut ditt namn frĂ„n kartan, och jag hoppas att nĂ„gon annan stad kan ge den lycka och stolthet, som du aldrig gav. 


(null)



Om

Min profilbild

Dahlle Dahlberg

Svensk livsstilsblogg PĂ„ bloggen kan du lĂ€sa om - Mode - Psykisk hĂ€lsa/ohĂ€lsa - Vardagspusslet - Tankar/Reflektioner 📧 [email protected]

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela